Taekwondo

Taekwondo er opprinnelig en koreansk selvforsvarsgren, som i dag er en  global internasjonal idrett og en olympisk konkurranseidrett. Taekwondo er blant de ti mest utbredte idretter i verden.

Taekwondogruppa består av omlag 30 medlemmer i alderen 7 til 50 år. Barn og voksne trener sammen, i flotte lokaler på Blilie.

Vår klubb følger World Taekwondo Federation (WTF) sine regler for gradering. Gradering skjer 1-3 ganger i året i vår egen klubb, samt mulighet for gradering på sommerleir i Fredrikstad, juni.

Hos oss lærer du å trene selvforsvar og disiplin – bli sterkere, raskere, smidigere

Norges Kampsportforbund er det særforbundet i NIF, som organiserer taekwondo, karate, jujutsu og wushu i Norge, og som arrangerer de offisielle Norgesmesterskapene innenfor de ulike idrettene.

Det finnes noen forskjeller når det gjelder beltesystem i taekwondo. Dette avhenger av hvilke stilart man utøver. Vi bruker følgende inndeling:

I tillegg har vi et eget beltesystem for barn, som vi innførte høsten 2016. Der får man 1, 2 og så 3 svarte striper på hvitt belte før man går videre til 9. cup. Dette for å forenkle pensum de første årene for de minste.

Her er pensum som klubben følger ved gradering

One-step:
Gibodongjak (9-5 cup)

Ilpotriang (4-1 dan)

Leder

Leder for Taekwondo er Anders Vildåsen, han nås på telefon 90520862 eller epost vildasen@online.no