Turn

Turngruppa på Eina ble startet på 1970-tallet. Treningsstedet har de siste årene vært gymsalen på Thune Skole frem til høsten 2018, hvor vi flyttet inn på Prestmarka.

Eina SK Turn har fokus på breddeturn og troppsgymnastikk. Det viktigste for oss er å tilby et inkluderende miljø som legger til rette for individuell mestring uansett nivå og funksjonsevne. Gymnaster som trives og opplever trygghet får treningsglede og utvikler sitt potensiale. Turn skal være gøy!

Vi er stolte over å være en del av Eina Sportsklubb som baserer sin aktivitet på felles vedtatte aktivitetsverdier for norsk idrett: Idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. Og har visjonen: Eina SK – for ALLE.

Partier

MINIREKRUTT: 1-3. trinn.

På dette partiet lærer de grunnleggende turnferdigheter i apparatene trampet, airtrack, matte, i tillegg til lek og moro. De deltar på barnekretsturnstevnet, og har oppvisninger på lokale arrangementer. Ingen forkunnskaper kreves.

TROPPSGYMNASTIKK REKRUTT: 4-6. trinn

På dette partiet lærer de grunnleggende turnferdigheter i troppsgymnastikk, og bygger videre til feks flikkflakk, ulike saltoer. Det legges også vekt på styrke, spenst og bevegelighet Fra det året gymnasten fyller 11 år er det mulig å delta på konkurranser. Dette er frivillig. Partiet deltar også på barnekretsturnstevnet og lokale oppvisninger. Ingen forkunnskaper kreves.

TROPPSGYMNASTIKK JUNIOR OG SENIOR: 7.trinn og oppover

På dette partiet bygger videre på de grunnleggende turnferdigheter i troppsgymnastikk, til saltoer med skruer, dobbelsalto, tumblingserier. Det legges også vekt på styrke, spenst og bevegelighet. Det er mulig å delta på konkurranser, men dette er frivillig. Partiet deltar også på barnekretsturnstevnet og lokale oppvisninger

Oppvisninger, stevner og konkurranser

Høydepunktet i turnsesongen er Barnekretsturnstevnet som ofte arrangeres i begynnelsen av juni. Dette er et turnstevnet for hele Oppland, hvor ca 900 turnere samles for å ha oppvisninger, workshops og ha det gøy. Turnstevnet arrangeres fra lørdag til søndag, men overnatting på luftmadrasser og liggeunderlag. Dette er stor stas for alle gymnaster i skolealder, og vi tar det som en selvfølge at alle blir med på moroa.

I tillegg til å ha oppvisning på Barnekretsturnstevnet har vi to lokale oppvisninger. Det er juleavslutningen i desember på Reinsvoll Ungdomskole, og våroppvisningen på Prestmarka som markerer avslutningen på sesongen.

Fra det året gymnasten fyller 11 år er det mulig å konkurrere. Turngruppa deltar på 4 konkurranser i løpet av sesongen. Kretsmesterskap i Troppsgymnastikk og Granspretten, dette er konkurranser som gå over en dag. Drammen Turnforening Challenge og Opplandspokalen er konkurranser som går over en hel helg.

Se video fra juleoppvisningen i 2016 på YouTube (kan bare sees på PC, ikke mobil, på grunn av opphavsretten til musikken):